Handig

Brouwerij met proeflokaal naar centrum van Apeldoorn

Een bierbrouwerij met proeflokaal in het centrum van Apeldoorn; Elizen Vastgoed heeft daarover overeenstemming bereikt met het Apeldoornse biermerk Puik. Bij de herontwikkeling van het voormalige V&D-blok aan de Hoofdstraat en Beekstraat krijgt Puik een prominente plek. Ook de lokale koffiebranderij Ongebrand krijgt er onderdak.

Door De Stentor: Gep Leeflang 

Microbrouwerij Puik Bieren komt aan de Beekstraat,  tussen kledingwinkel De Hangar en het voormalige pand van het Leger des Heils. Elizen heeft daarover een akkoord bereikt met Richard Pool en Astrid van de Star, de drijvende krachten achter Puik, zegt directeur Jaco Segers.

Glazen wand

Op de plek waar Puik komt was toen het warenhuis nog bestond de expeditiehof van V&D. Bij de herontwikkeling van de winkellocatie in het hart van de stad is die doorgang niet meer nodig. Volgens Segers komt er in het proeflokaal een glazen wand. Daarachter is de brouwerij te zien. Segers spreekt van een verrijking voor het gebied Marktstraat/Beekstraat, in combinatie met bijvoorbeeld het in het straatbeeld betrekken van De Grift. Bij de aansluiting met de Hoofdstraat krijgt de Beekstraat naar verwachting ook een flinke impuls met de komst van een grote Costes-winkel.

Onze dames

Richard Pool brouwt al een kwart eeuw bier, maar aanvankelijk puur hobbymatig, vanuit een schuurtje. Sinds oktober 2015 pakt hij het ambitieuzer aan, vanuit een loods aan de Oude Apeldoornseweg. Zijn Puik Bier vindt sindsdien grif aftrek. De biertjes die hij aan de fles toevertrouwt presenteert hij als ‘onze dames’: Mooie Rooie, Vurige Bliksem, Stout Witje, Wintermuts, Blonde Donder, Krachtpatser, Zwaar Blond, Dartele Deerne, Dondersteen en Kiekeboe. De vraag naar zijn ‘pin-ups’ neemt nog steeds toe.

Lees meer op www.destentor.nl

Lees ook