Facts & Figures

Bijeenkomst of evenement geannuleerd? Btw terug!

Door de huidige coronacrisis komen annuleringen helaas regelmatig voor. Kunt u de financiële schade wellicht nog beperken doordat u btw kunt terugvragen?

Door de huidige coronacrisis in Europa komen annuleringen helaas regelmatig voor. Mogelijk kunt u als ondernemer of organisatie bij een annulering van uw klant de financiële schade beperken door btw terug te vragen. In dit artikel zetten wij op hoofdlijnen de relevante btw-gevolgen uiteen voor annuleringen. Hierbij maken wij onderscheid tussen drie situaties:

1. De klant krijgt het volledig betaalde bedrag terug

Wanneer de klant het volledig betaalde bedrag terugkrijgt, en u heeft de btw die is in dat bedrag is inbegrepen al voldaan, dan kunt u dat btw-bedrag terugvragen. Let er wel op dat hier voorwaarden aan verbonden zijn. Als u al hebt gefactureerd dan adviseren wij om een creditfactuur uit te reiken. Daarnaast adviseren wij u om in zakelijke relaties eerst zekerheid te krijgen dat de btw niet (deels) in aftrek is gebracht, voordat u het in de vergoeding begrepen btw-bedrag terugvraagt.

Lees verder

Bron: BDO Accountants & Adviseurs

Lees ook