Personeel

Op deze manier haal je het beste in je personeel naar boven

Een hogere omzet, betere service, meer kwaliteit, tevreden medewerkers en dat zonder extra loonkosten en extra werk. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar volgens Ewald van den Hout van het gelijknamige consultancybureau kan het heel goed. Als de ondernemer maar structuur aanbrengt en verantwoordelijkheid geeft aan het middenkader op de werkvloer.

Van den Hout ontwikkelde daarvoor zijn eigen procesaanpak. Binnenkort in de vorm van een Mastercourse, waarin een selecte groep ondernemers een jaar lang op de route gaat naar structuur, rendement en vrijheid . De selectierondes voor de volgende Mastercourse zijn inmiddels gestart.

Problemen bij familiebedrijven
De nieuwe Mastercourse is bedoeld voor mkb’ers en familiebedrijven. Wat betreft de problemen bij familiebedrijven heeft Van den Hout op jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan. ,,Mijn vader had een notariskantoor met een tiental werknemers. Ik hoorde hem regelmatig klagen over hun functioneren. Ik ontdekte al snel dat hij daar zelf de oorzaak van was. Medewerkers kunnen vaak veel meer verantwoordelijkheid aan dan de directie denkt. Familiebedrijven die te maken hebben met bedrijfsopvolging hebben zo hun eigen problemen. Als het bedrijf overgedragen moet worden aan een zoon, dochter, broer of zus, dan moet de huidige directeur zichzelf overbodig maken. Hij of zij moet het bedrijf durven loslaten.”

Lees verder via; De Ondernemer.

Lees ook