Vestigen

Bouw hoofdvestiging Welkoop na zomer van start in Apeldoorn

VolkerWessels Logistics Development (VWLD) begint na de zomer met de bouw van het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum van Welkoop in Apeldoorn. De winkelketen neemt de vestiging oktober volgend jaar in gebruik.

Welkoop is eigendom van landbouwreus Agrifirm. Dat bedrijf vestigde zijn hoofdkantoor al eerder in Apeldoorn. Welkoop heeft zijn hoofdvestiging op dit moment in Ede, maar is daar uit z’n jasje gegroeid. Reden om voor Apeldoorn te kiezen is de centrale ligging en goede bereikbaarheid via de snelwegen A1 en A50.

Om vestiging op businesspark Apeldoorn-Noord mogelijk te maken bouwt VolkerWessels op een 4,5 hectare grote kavel een servicekantoor van 3.500 vierkante meter en een distributiecentrum van 20.000 vierkante meter. Een parkeergarage gaat ruimte bieden aan ongeveer 180 auto’s. Op de nieuwe hoofdvestiging komen ongeveer 200 mensen te werken.

Verhuur
De locatie is van de gemeente Apeldoorn gekocht door VolkerWessels, die de vestiging na oplevering verhuurt aan Welkoop. Deze keten heeft op dit moment 150 fysieke winkels en een webwinkel, gericht op tuin en dier. De verkoop via internet (e-commerce) wordt na de verhuizing eveneens vanuit Apeldoorn gecoördineerd.

Beide partijen hebben de huurcontracten inmiddels getekend zodat de ontwikkeling definitief is.

Bron: De Stentor

Lees ook