Vestigen

Mapei betrekt hoofdvestiging in Apeldoorn

Lijmproducent Mapei neemt maandag zijn nieuwe Nederlandse hoofdvestiging in gebruik in Apeldoorn. Vanaf de Oude Apeldoornseweg wil Mapei verdere groei in Nederland realiseren. Het oude hoofdkantoor (Almelo) en magazijn (Apeldoorn) worden daar samengevoegd.

De nieuwe locatie beschikt over een 2.750 vierkante meter groot magazijn bijna 700 vierkante meter kantoorruimte met trainingscentrum en showroom, twee laaddocks, een weegbrug en een afhaalpunt dat continu in bedrijf is. ,,Geweldig dat we nu het magazijn, kantoor, showroom en trainingscentrum op één centrale locatie hebben!”, vindt directeur Paul Spee.

2,5 miljard euro
De Mapei groep heeft een omzet van ruim 2,5 miljard euro. Daarvoor tekenen 87 dochterondernemingen met 81 productiefaciliteiten in 35 landen. In Nederland brengt het bedrijf lijmen op de markt voor onder meer tegel- en natuursteen, vloerbedekking, parket en kunstgras. Verder levert het muurcoatings, kunstharsvloeren en vloei- en terrazzovloeren.

Kennis
Streven is om in Nederland totaalaanbieder te worden, zegt verkoopleider Wilco Bekkers, waarvoor het bedrijf ook aan ‘kennisdeling’ wil doen. ,,De ontwikkelingen in onze sector gaan snel. De manier van bouwen verandert, er komen doorlopend nieuwe materialen en producten op de markt. Wij vinden het belangrijk dat de verwerkers de trends en meerwaarde van producten kennen, want daarmee kunnen ze het voordeel halen in de praktijk.”

Bron: De Stentor

Lees ook