Maakindustrie & Techniek in Apeldoorn

Met 9.500 arbeidsplaatsen is de Maakindustrie één van de grootste sectoren in Apeldoorn en een belangrijke motot voor de Apeldoornse economie. Al staat Apeldoorn daar vaak niet heel erg bekend om. Apeldoorn kent een grote diversiteit van verschillende maakbedrijven die veelal uitblinken in het toepassen van innovaties. Vaak nationaal en internationaal opererende innovatieve MKB bedrijven om trots op te zijn!

Ook kent Apeldoorn veel technische bedrijven waaronder diverse grote ingenieurs en installatiebedrijven.

Om de concurrentiepositie van de bedrijven in Apeldoorn versterken wordt binnen de maakindustrie veel met de technieksector, onderwijs en overheid samengewerkt. Op het gebied van Human Capital om nu en in de toekomst op alle niveaus voldoende technisch geschoold personeel aan te trekken. Op het gebied van schone technologie (Cleantech) om energiebesparing, innovatie en kennisuitwisseling aan te jagen.

Naast bovenstaande uitdagingen is het van belang om het aantrekkelijke vestigingsklimaat op peil te houden en is het zaak om de economische kwaliteiten van Apeldoorn beter te promoten.

Netwerken en samenwerkingsverbanden in de branche Maakindustrie en Techniek
Er zijn diverse netwerken en initiatieven actief in Apeldoorn.

Cleantech Apeldoorn
Cleantech Apeldoorn is een samenwerking tussen technologische en circulaire ondernemingen uit Apeldoorn op het gebied van human capital en innovatie. Meer info 

AREA055
AREA055 is een fiedlab op Zwitsal Apeldoorn, één van de hotspots in de Cleantech Regio. Een open innovatiecentrum, onderzoekslab en proeftuin waar kennis gedeeld wordt tussen bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen, overheid en burgers. Meer info.

Regionaal zijn er ook verschillende netwerken en samenwerkingsverbanden.

Direct naar profielpagina Cleantech Apeldoorn  

Lees ook