Bereikbaarheid in Apeldoorn

Apeldoorn is door de centrale ligging in Nederland goed bereikbaar via de snelweg en met het openbaar vervoer. Dus ook als je niet in Apeldoorn woont, kun je er prima werken. Vanuit Amsterdam ben je hier in een uur en zelfs vanuit Groningen of Eindhoven is het maar anderhalf uur reizen.

Met de auto
Apeldoorn ligt aan de A1 en de A50. Deze snelwegen kruisen elkaar bij knooppunt Beekbergen. De A1 verbindt Apeldoorn direct met o.a. Amsterdam, Amersfoort, Deventer, Hengelo en Duitsland. Snelweg A50 brengt je via Arnhem, Nijmegen en Eindhoven naar Zuid-Nederland en via Zwolle naar Noord-Nederland.

Openbaar vervoer

Vanaf treinstation Apeldoorn is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum. Er zijn drie treinstations in Apeldoorn: station Apeldoorn, station Apeldoorn De Maten en station Apeldoorn Osseveld. Allen beschikken over een P+R Transferium (bij De Maten en Osseveld gratis). Naast het centrale treinstation ligt het busstation. Hier vertrekken bussen naar de buitenwijken en omliggende dorpen.

Ieder uur vertrekken er verschillende treinen die je door heel Nederland en zelfs daarbuiten brengt. Zutphen, Deventer, Enschede, Amsterdam, Schiphol, Amersfoort, Utrecht, Den Haag en zelfs Berlijn. Je komt er met de trein vanuit Apeldoorn. Check de verbindingen met de  ANWB routeplanner of met de OV reisplanner

Wegwerkzaamheden
Ook in Apeldoorn wordt er regelmatig aan de weg gewerkt. Een overzicht van actuele projecten staat op de website van de gemeente Apeldoorn. Op www.bereikbaargelderland.nl zie je een overzicht van de actuele wegwerkzaamheden in Apeldoorn en de regio.

 

Lees ook