Starten in Apeldoorn

Start je met ondernemen? Dan krijg je te maken met bepaalde regelingen van zowel de gemeente Apeldoorn, de Belastingdienst als de Kamer van Koophandel.

Gemeente Apeldoorn
Startende ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de dynamiek en groei van de Apeldoornse economie. Nieuw ondernemerschap zorgt voor vernieuwing en variëteit in het bedrijfsleven. Daarnaast zorgen startende ondernemingen voor nieuwe arbeidsplaatsen. De gemeente Apeldoorn is er voor starters!
Lees meer over starten in de gemeente Apeldoorn

Belastingdienst
Op de website van de Belastingdienst lees je meer over onder andere BTW aangifte, Ondernemerscheck en het handboek voor ondernemers.

Kamer van Koophandel
Heb je vragen over het starten van een eigen bedrijf, een bestaand bedrijf overnemen of starten als freelancer of zzp’er? Je vindt alle antwoorden op de website van de Kamer van Koophandel.
Je kunt ook een kijkje nemen op het Ondernemersplein.

Aanjagers voor ondernemerschap en innovatie in Apeldoorn

Startup Apeldoorn is een stichting gerund door ondernemers, die werken als verbinders en aanjagers van innovatie en ondernemerschap in de stad. Ze delen de visie dat ondernemerschap en innoveren mensenwerk is, en doen niets liever dan mensen die impact willen maken op de wereld een stapje verder te helpen.

Startup Apeldoorn helpt Apeldoornse ondernemers en organisaties in een snel veranderende wereld mooie dingen te blijven doen. Hun dienstverlening bestaat uit drie onderdelen:

  • Ze bieden een plek en ondersteuning voor startups en andere innovatieve ondernemers in Apeldoorn. Dit doen ze onder andere als host van ‘het Element’, een innovatiehub op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Lees hier meer over op de pagina van het Element.
  • Voor verschillende opdrachtgevers in de regio verbinden ze mooie, impactvolle ideeën aan beleidsdoelstellingen. Ze helpen bij projectaanvragen, sparren en verbinden de drie o’s (onderwijs, overheid en ondernemers) aan elkaar.
  • Ze geven workshops, trainingen en lezingen over onder andere ondernemerschap, denken als een startup, en toekomstbestendigheid en creatief werken. Meer weten? Kijk op de site of mail naar info@startup-apeldoorn.nl.

Lees ook