Vergunningen & Regelgeving in Apeldoorn

Als ondernemer krijg je te maken met allerlei wetten en regels. Afhankelijk van jouw soort onderneming of activiteit kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt.

Ondernemen
Hebben jouw activiteiten betrekking op het ondernemen in bijvoorbeeld horeca, detailhandel, ambulante handel en evenementen? Bekijk het overzicht van mogelijke vergunningen op de website van de gemeente Apeldoorn.

(Ver)bouwen en milieu
Wil je een bedrijf starten of (ver)bouwen? Wil je een reclamebord plaatsen of veranderen de activiteiten van jouw bedrijf? Hebben jouw activiteiten invloed op het milieu? Dan kan het zijn dat je een omgevingsvergunning moet aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente Apeldoorn.

Reclame
Wil je reclame plaatsen of wijzigen? Dan kan het zijn dat je hiervoor een vergunning nodig hebt. Bekijk meer informatie op de website van de gemeente Apeldoorn. Zie voor de regels rondom het aanbrengen van reclame op/bij uw pand de bijlage van de Welstandsnota vanaf pagina 18.

Geen idee waar je moet starten met de vergunningen? De relatiemanagers van het bedrijvencontactpunt van de gemeente Apeldoorn helpen je graag verder.

Lees ook