Economische Alliantie Apeldoorn

Samen maken we ons hard voor een sterk economisch- en vestigingsklimaat in Apeldoorn

Samen maken we ons hard voor een sterk economisch- en vestigingsklimaat in Apeldoorn. Een centraal gelegen stad die werkt aan een duurzame economie en een samenleving met duurzame energiebronnen. Met een gevarieerd aanbod aan werklocaties in een unieke omgeving met een hoge natuurlijke belevingswaarde. Dat is Apeldoorn. Een stad waarin we nieuwe werkgelegenheid willen creëren door nieuwe bedrijven zich hier te laten vestigen. Maar ook voor gevestigde bedrijven en instellingen het ondernemersklimaat versterken. Dat is Apeldoorn. Samen maken en houden we onze stad sterk.

De Economische Alilantie Apeldoorn is hét samenwerkingsplatform van bedrijfsleven Apeldoorn, Onderwijs en Gemeente. Opgericht om zich sterk te maken voor de uitvoering van de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn 2017-2022. Een initiatief van BedrijvenKring Apeldoorn, VNO-NCW Stedendriehoek en de gemeente Apeldoorn om de economie van Apeldoorn te versterken. De Economische Alliantie Apeldoorn geeft zichtbaarheid aan bedrijven, instellingen en initiatieven die onze stad economisch versterken, wil de komende vijf jaar minimaal 60 projecten ondersteunen en tot stand brengen die onze economische positie verder uitbouwd zodat we een stad zijn met minimaal 100.000 banen.

Wat kan de Economische Alliantie Apeldoorn voor jou betekenen?
Wij nodigen iedereen uit om een bijdrage te leveren aan de economische kracht van Apeldoorn en daarbij kunnen we jullie ook helpen. Een aantal activiteiten die wij kunnen aanbieden zijn:

  • Publiciteit over project via webportal Ondernemen055 om het zo onder de aandacht te brengen binnen economisch Apeldoorn en Cleantech Regio
  • Ondersteuning bij de lobby naar aanvullende financiële middelen bij Cleantech Regio, provincie Gelderland of andere instanties
  • Helpen bij netwerk- en businesscontacten voor het uitvoerbaar maken van projecten
  • Een beperkte financiële ondersteuning in de startfase.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het economische kracht? Neem dan contact op met Loes Klanderman (VNO-NCW Midden) projectaanjager van de Economische Alliantie Apeldoorn.

Contact Loes Klanderman:
Tel.: 06-51279775
Email: klanderman@VNO-NCWmidden.nl

De Economische Alliantie bestaat uit:

  • Priscilla Trip, voorzitter BedrijvenKring Apeldoorn
  • Rijn Platteel, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek
  • Jos van Deursen, College van Bestuur Aventus
  • Jeroen Joon, wethouder economie gemeente Apeldoorn

          

Uitvoeringsagenda Economie 2017-2022
Bedrijfsleven, organisaties in zorg en onderwijs en gemeente hebben een gezamenlijke Uitvoeringsagenda gemaakt voor versterking van de economie van Apeldoorn. De ambitie en uitdaging van de agenda is om de economische positie van Apeldoorn uit te bouwen naar een stad met minimaal 100.000 banen.

Download de agenda hier! 

Ik wil een projectaanvraag indienen
In aanmerking komen voor financiële ondersteuning? Vul dan nu samen met je partners een projectaanvraag in. De doelstelling is 60 projecten uit te voeren rond de speerpunten vestigingsklimaat, versterken arbeidsmarkt en duurzaamheid/circulariteit. Hierop worden projectaanvragen dan ook getoetst. Initiatiefnemers kunnen zijn: ondernemersverenigingen, samenwerkingsverbanden van meerdere bedrijven, clusters van bedrijven met onderwijsinstellingen. sectorplatforms, opleidingsinstellingen, zorgpartijen, gemeente, etc.

Download hier het projectaanvraag formulier

Economische Alliantie Apeldoorn