Facts & Figures

Apeldoorn handhaaft zich in landelijk top economische locaties

Niet Haarlemmermeer, maar Son en Breugel is de gemeente met de hoogste economische prestaties volgens Economische Toplocaties 2019. Dit onderzoek is ook dit jaar uitgevoerd door Bureau Louter aan de hand van gegevens van LISA, een onontbeerlijk gegevensbestand voor ruimtelijk-economisch onderzoek in Nederland, aangevuld met gegevens van de Kamer van Koophandel en het CBS.

Na Son en Breugel volgen ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam en Rotterdam. De gemeenten zijn onderling vergelijkbaar gemaakt door alle 25 onderliggende indicatoren per hoofd van de bevolking te berekenen. De regionale ranglijst wordt aangevoerd door vier A2-regio’s, namelijk de stadsgewesten Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

De komende jaren zet Apeldoorn zich in haar economische positie te verbeteren. Hoofddoelstelling van economisch beleid is “meer bedrijvigheid en versterken bedrijven” door onze kiemkracht te verzilveren. Om dit te bereiken weren we aan de juiste randvoorwaarden voor ondernemers om zich hier te vestigen of om door te groeien. We zetten in  op (1) toekomstbestendige locaties voor werk, wonen & leven (2) meer talent aantrekken & boeien en (3) verzilveren we de Apeldoornse kiemkracht.

Klik hier voor de volledige ranglijst van de gemeentelijke economische prestaties van dit jaar.

Lees ook