Facts & Figures

Veel gestelde vragen Corona

Op deze pagina vindt u antwoorden op veel gestelde vragen aan de gemeente over de maatregelen. Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Wij zijn op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 14 055. U kunt ook vragen stellen via Twitter of Facebook.

Als gemeente volgen wij de richtlijnen en opdrachten van de Rijksoverheid om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. We roepen organisaties en ondernemers op om deze ook te volgen. Hier vindt u antwoorden op veel gestelde vragen aan de gemeente over de maatregelen.

Blijft het gemeentehuis open?

Ja, het gemeentehuis blijft open. We nemen goede hygiënemaatregelen en vragen onze bezoekers dat ook te doen. Dus blijf thuis met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Heeft u een afspraak bij de gemeente en bent u ziek of verkouden? Verzet uw afspraak dan.

De school is dicht, maar ik kan geen opvang regelen. Wat moet ik doen?

Ouders of verzorgende die in een cruciale beroepsgroep werken, kunnen een beroep doen op kinderopvangmogelijkheden op school. Bekijk een overzicht van deze beroepen op de website van de Rijksoverheid. Heeft u geen cruciaal beroep, wordt u zelf geacht tot een oplossing te komen. Krijgt u de opvang van uw kinderen echt niet voor elkaar? Neem dan contact op met uw school.

Lees op de pagina van de Gemeente de meest gestelde vragen.

Lees ook