Handig

Tauw neemt eerste elektrische veldwerkbus in gebruik

Advies- en ingenieursbureau Tauw neemt zijn eerste, volledige elektrische veldwerkbus in gebruik. Directeur Ralph van Roessel nam op maandag 8 juli de Volkswagen e-Crafter officieel in ontvangst. Hiermee zet Tauw niet alleen een volgende stap in de verduurzaming van zijn bedrijfswagenpark, ook is het uniek in Nederland. Tauw’s splinternieuwe Volkswagen e-Crafter is namelijk de eerste elektrische bus die op deze schaal wordt ingezet voor veldwerk en bodemonderzoeken.

Vanaf 2023 wil Tauw – wat betreft personenauto’s – een volledig elektrisch leasewagenpark hebben. De huidige diesel- en benzineauto’s worden tot die tijd uitgefaseerd. “Maar met de levering van de e-Crafter gaat Tauw een stap verder”, vertelt Anno Drenth, programmamanager duurzaamheid bij Tauw. “Met deze bus laten we zien dat ook grote bedrijfswagens, die vaak intensief ingezet worden, elektrisch en dus duurzaam kunnen rijden.”

De verwachting is dat de bus 6 jaar lang 30.000 kilometer per jaar zal afleggen. Anno: “Dit is net zo veel als onze dieselbussen. Het enige waar we rekening mee moeten houden is dat de actieradius bij de e-Crafter wat kleiner is.”

Lees meer

Bron: Slim en schoon reizen

Lees ook