Inspiratie in Apeldoorn

In Beeld: Astrid en Janet van restaurant De Bon Vivant

Door Amrutha Mol

Restaurant De Bon Vivant is een begrip in Apeldoorn. Het restaurant aan de Loolaan kent veel verschillende bezoekers, van Apeldoorners tot buitenlandse toeristen. Mensen komen er graag genieten van de Franse keuken en de sfeer. Dit jaar bestaat het restaurant 26 jaar. Vriendinnen Astrid Westdorp en Janet Eilander hebben bijna het eerste jaar erop zitten als nieuwe eigenaressen van De Bon Vivant. Hoe ging het eerste jaar in een, voor hen, nieuw vakgebied?

Hoe kwamen jullie op het idee om De Bon Vivant over te nemen?

Astrid en Janet komen beiden uit de zorgsector, maar kenden restaurant De Bon Vivant al heel lang. Janet: ,,Onze kinderen zaten hier dichtbij op school, dus we liepen er iedere dag wel langs. Daarnaast kwamen we zelf regelmatig over de vloer en hebben we al onze grote feesten hier ook gevierd. Ik heb hier ook nog een tijdje gewerkt, dus we waren al wel redelijk bekend hier.”

Astrid knikt instemmend en zegt: ,,We hadden het er natuurlijk vaak over en dan zeiden we vaak tegen elkaar dat het zo jammer was dat het alleen in de avonden open was. Terwijl het zo’n mooie plek is, met veel verkeer, ook vanaf Paleis Het Loo. We dachten eerst na over een ‘shop-in-shop’-idee, wij zouden dan overdag onder andere de lunch verzorgen en de vorige eigenaren Hans en Yvonne zouden dan ’s avonds het diner doen.”

Janet vult aan: ,,Eigenlijk hebben we gewoon een tafel gereserveerd en zijn we met Hans en Yvonne in gesprek gegaan. Zij stonden aan het begin van een nieuw avontuur en al vrij snel kwam het voorstel of we het niet wilden overnemen. Voor ons kwam dat best spontaan, daardoor hebben wij ons concept ook iets moeten omgooien, maar het was wel een aangename verrassing.”

Lees verder via; Apeldoorn Direct

Lees ook