Inspiratie in Apeldoorn

In beeld: Ilona Brouwer van Feestshop Joop Brouwer, bijna 50 jaar een begrip voor feestend Apeldoorn

Door Marieke Schut

Welke Apeldoorner koestert er geen herinneringen aan een bezoekje aan Feestshop Joop Brouwer? Wie heeft er als kind zijn zakgeld niet uitgegeven aan stinkbommen, fop drollen of jeukpoeder?

Met een  jubileumjaar in het vooruitzicht heeft dit familiebedrijf aan de Asselsestraat haar diensten inmiddels wel bewezen. Maar, wie dacht dat bij Feestshop Joop Brouwer de tijd stil heeft gestaan, die heeft het mis! Tijden veranderen, en de winkel, het assortiment, de klanten, de wensen … die veranderen mee.

Neem ons een mee terug in de tijd, hoe is het ooit begonnen?
,,Coos Looijenga de buurman van mijn ouders had een winkel in kantoorartikelen waaronder wat feestartikelen. Toen er brand kwam bij Looijenga in de winkel kon mijn vader de feestartikelen overnemen en is toen begonnen in een schuurtje achter het huis van zijn ouders aan de Asselsestraat 70. Dat is al wel even geleden hoor, in juni 1970. Mijn vader werkte er in eerste instantie alleen, in 1972 is mijn moeder hem gaan helpen. Zij ving de maandagen op, omdat mijn vader in die tijd ook nog bij de Brona werkte.

Bron: Apeldoorn Direct

Lees ook