Inspiratie in Apeldoorn

Nieuws voor de Apeldoornse doe-het-zelver: de Stucgigant is open

Door In de Buurt Apeldoorn

Apeldoorn is een nieuw paradijs voor vakmensen en doe-het-zelvers rijker: de Stucgigant opende zaterdag 2 februari zijn deuren aan de Ketelboetershoek 50. Wij namen een kijkje. 

Familiebedrijf
De Stucgigant is het bedrijf van Vanessa van den Brand (46) en haar vader Gottfried (72) Visher. Met respectievelijk 24 en 48 (!) jaar ervaring in het stucadoorsvak zetten de twee een nieuwe zaak neer waar kennis én materialen centraal staan. Daardoor kunnen zowel vakmensen als doe-het-zelvers die hun eerste huis gaan verbouwen terecht voor advies en gereedschap.

“Mijn ouders hadden vroeger altijd een stukadoorsvakhandel,” vertelt Vanessa. “Dus ik wist eigenlijk niet beter. Voor en na school was ik áltijd op de zaak. Het zit gewoon in mijn bloed.” Het was dan ook snel duidelijk wat Vanessa zelf later zou worden. Lachend: “Tijdens de stucadooropleiding was ik een van de weinige vrouwen. Ik moest me altijd omkleden op de toilet, want er was toen nog geen aparte ruimte.”

Lief en leed
Met een ondernemende geest en jaren ervaring in de branche staat ze in haar eigen winkel nu precies op de goede plek. “Het omgaan met klanten maakt dit voor mij zo bijzonder. We hebben mensen die hier drie keer per dag langskomen. Je deelt lief en leed omdat je elkaar kent. Na een tijdje weet je precies wat iemand nodig heeft voor zijn projecten.”

“Dat is belangrijk bij ons,” zegt Gottfried. “Het kennen van je klanten. Dat, en goede koffie. Die van ons komt van een branderij uit de Achterhoek die de bonen vers brandt. Koffie is heel belangrijk!”

Bron: Lees meer op In de Buurt Apeldoorn

Lees ook