Inspiratie in Apeldoorn

Sociaal ondernemer Karen Hop: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’

Afgelopen maart organiseerde een tiental enthousiaste ondernemers het eerste ‘Sociaal ondernemen café’ in Apeldoorn. Met een bomvolle zaal was deze eerste editie een groot succes te noemen. Hoog tijd dus voor een gesprek met één van de initiatiefnemer van Sociaal Ondernemen 055: Karen Hop.

Hit

“Sociaal ondernemerschap is een trend”, betoogt Karen enthousiast. “Zowel de rijks- als de lokale overheid gaat sociaal ondernemen steeds meer stimuleren. Dat is ook hard nodig, vindt ze. “Ondernemers moeten socialer worden in de breedste zin van het woord. En dat is volgens haar niet zo moeilijk: “Het gaat om zorg dragen voor je omgeving en omkijken naar de mensen in je bedrijf. Daarbij komt wel vaak een financiële investering kijken en kost tijd en aandacht.”

Stel dat je bijvoorbeeld als bedrijf zonnepanelen op je dak wilt, dan duurt het wel een paar jaar voordat je die investering hebt terugverdiend. Dat geldt bijvoorbeeld ook wanneer je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt: daarmee investeer je vaak extra tijd om hen goed te begeleiden. Maar op die manier neem je wel je verantwoordelijkheid en zorg je voor elkaar. Gelukkig zijn er in Apeldoorn veel mensen die dat willen! Apeldoorn heeft een sociaal klimaat met haar vele actieve vrijwilligers en volop groen in de omgeving.”

Lees meer

Bron: Gewoon in Apeldoorn

Lees ook