Netwerken

Uitnodiging werkconferentie: Samen werken aan bedrijventerreinen van de toekomst?

Bedrijventerrein in Apeldoorn

Een groot aantal ondernemersverenigingen heeft aangegeven toekomstbestendige bedrijventerreinen als een belangrijk onderwerp te zien voor haar leden. Daarom ben je en eventuele (bestuurs)leden van harte welkom om op 4 juli in de middag vanaf 14.30u tot 17.00u met elkaar en de gemeenten en provincies te bespreken hoe wij werk kunnen maken van een gebiedsgerichte aanpak op de ruim 50 bedrijventerreinen in de Cleantech Regio.

Bedrijventerreinen uit de jaren ‘70 en ‘80 staan voor een uitdagende opgave om toekomstbestendig te worden. Dit is een jarenlang proces, waarbij ondernemers, onroerend goed eigenaren en overheden betrokken moeten worden. Samen werken aan een plan is een uitstekend bindmiddel omdat de belangen van alle partijen gelijk opgaan. Een up-to-date bedrijventerrein is immers interessant om op te ondernemen, te bezoeken en in te investeren. Doe je niets en de verpaupering slaat echt toe dan gebeurt het omgekeerde.

Wat nu nog een utopie lijkt, zal over enkele jaren een uniek vestigingsargument zijn voor bedrijven om zich te vestigen in onze regio. Een aantal bedrijventerreinen is gestart met deze ontwikkeling en zullen op 4 juli kennis, successen en ook mislukkingen met je delen.

Tijdens de bijeenkomst willen we bespreken hoe we binnen de samenwerking van ondernemersverenigingen in Ondernemend Cleantech Regio samen met stakeholders tot een aanpak kunnen komen waarin meerdere bedrijventerreinen in hun eigen tempo en wensen mee kunnen doen.

Meer informatie over het programma en aanmelden

Lees ook