Team Economische Zaken Gemeente Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn is volop in beweging!

Met ruim 160.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met bijna 100.000 banen, fantastische bedrijven, toeristische topattracties én ons groene decor is Apeldoorn de motor van de regionale economie. Vanuit het gemeentehuis willen we betrokken, uitnodigend en slagvaardig werken aan het versterken van Apeldoorn als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie – met duurzaamheid als rode draad.

Als team Economische Zaken zijn wij de ogen en oren van de Apeldoornse economie. Wij kennen het lokale bedrijfsleven als geen ander en signaleren relevante economische ontwikkelingen. Wij zijn het klankbord voor het georganiseerd bedrijfsleven en adviseren het bestuur en andere disciplines binnen de gemeente. Daarmee zijn onze werkzaamheden heel breed: van het adviseren over de strategische economische koers tot het ondersteunen van ondernemers bij vergunningaanvragen. Daarom bestaat ons team uit gedreven adviseurs, relatiemanagers en acquisiteurs.

Ons werk doen wij met enthousiasme en de nodige dosis lef; wij zijn van het doen! Zo werken we aan het verder versterken van onze 5 speerpuntsectoren (Zorg, Media & ICT, Maakindustrie, Vrije tijd en Logistiek) en de ambitie van Apeldoorn als inclusieve (sociaal-economisch) en duurzame gemeente (cleantech). We geven uitvoering aan de Economische Uitvoeringsagenda 2018 – 2021 die door het georganiseerde bedrijfsleven en gemeente is opgesteld en last but not least vervullen we de makel -en schakelfunctie. Met onze proactieve bedrijfsbezoeken, netwerk- en kennisbijeenkomsten faciliteren wij verbindingen binnen- en tussen sectoren, koesteren en acquireren we bedrijven en stimuleren we economische ontwikkeling door kansrijke projecten te faciliteren. Alles gericht om het economisch klimaat in onze gemeente en omstreken verder te optimaliseren en u als ondernemer tot dienst te zijn. Onze relatiemanagers helpen u graag verder.

Vragen of kennismaken? Bel of mail ons via 14055 of bedrijvencontactpunt@apeldoorn.nl of https://www.apeldoorn.nl/Bedrijven.