Personeel

Beste praktijkopleider provincie Gelderland 2019 in sector Techniek en Gebouwde Omgeving Eric Peeman van Owens Corning Apeldoorn wint verkiezing!

Eric Peeman van Owens Corning is uitgeroepen tot beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving.

Dit maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) op 24 juni bekend.

Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Mbostudenten leren veel in de praktijk. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig in een veilige omgeving van een erkend leerbedrijf. Met begeleiding van praktijkopleiders.
Door studenten goed te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld.

Sinds 2009 ontvangt ook de beste praktijkopleider deze ereprijs.
Owens Corning is wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzame bouwmaterialen. In Apeldoorn zijn er ruim 170 medewerkers actief met de hightech productie van glasvezelvlies. Er wordt veel geïnvesteerd in opleiding en mensen krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen.

Eric Peeman, die dit najaar 20jaar in dienst is bij Owens Corning Apeldoorn, speelt hierin een belangrijk rol. De afgelopen jaren hebben grote veranderingen plaatsgevonden op opleidingsgebied. “Wij hebben mooie stappen weten te zetten richting klassikaal leren op de werkvloer waarbij direct de koppeling met de praktijk wordt gemaakt.”, aldus een trotse
Eric Peeman.

Owens Corning is op haar plant in Apeldoorn bezig met het uitrollen van het Total Productive Maintenance programma (TPM). TPM is een integrale methode voor continue verbeteren, waarbij er ook meer verwacht wordt van onze procesoperators aan de productielijnen. Zij krijgen steeds meer verantwoordelijkheden, kennen de machine van binnen en buiten, kunnen zelf kleine storingen verhelpen en voeren zelfstandig steeds meer onderhoud uit.
Wij bieden een uitdagend en intensief opleidingstraject aan, in nauwe samenwerking met CBT
en ROC’s, om jonge vakmensen op te leiden tot volwaardige Procesoperators A/B en C.
“De titel ‘Beste praktijkopleider’ in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving is een mooie bekroning op mijn werk.”, zegt Eric Peeman. “Bij Owens Corning bieden we passende opleidingsmogelijkheden en middelen aan.
We blijven continu inzetten op het ontwikkelen en opleiden, want mensen in de procesindustrie zijn nog steeds schaars en onze eisen zijn hoog. Wij geloven dat de sleutel tot succes ligt in het doorlopend ontwikkelen van onze medewerkers.
Met onze opleidingen bieden wij een uitstekende start voor een mooie loopbaan in de Procesindustrie.”, aldus Eric Peeman.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnendepraktijkopleider uitgeroepen.
Eric Peeman maakt nu kans op uitverkiezing tot beste praktijkopleider van Nederland.
De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang hetbeste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Lees ook