Subsidies & Regelingen

Laatste subsidieronde zonnepanelen voor bedrijven en instellingen

Zonnepanelen op een stal

Op 29 oktober wordt een nieuwe subsidieronde voor zonnepanelen opengesteld voor eigenaren van panden met een grootverbruiksaansluiting, dat wil zeggen met een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère. Dit is de laatste keer dat de subsidie in haar huidige vorm wordt opengesteld. Vanaf 2020 wordt de regeling naar verwachting minder gunstig. Bedrijven en instellingen in Apeldoorn, Epe en Voorst kunnen gratis onafhankelijke ondersteuning en advies krijgen door Taskforce Zonne-energie bij hun subsidieaanvraag.

Met een SDE+ subsidie krijgen grootverbruikers het verschil vergoed tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde zonne-energie, voor een periode van 15 jaar. Hiermee wordt de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter. Een zonnesysteem wordt op deze manier in gemiddeld 7 à 9 jaar terugverdiend.

Hulp bij het aanvragen van de SDE+ subsidie

Bedrijven en instellingen in Apeldoorn, Epe en Voorst kunnen gratis ondersteuning en advies krijgen bij hun SDE+ subsidieaanvraag door Taskforce Zonne-energie, onderdeel van Omgevingsdienst Veluwe IJssel.

“Omdat dit de laatste SDE+ ronde is, zou het zonde zijn als bedrijven achter het net vissen. We nodigen alle bedrijven en instellingen met interesse in zonne-energie dan ook van harte uit om nú de mogelijkheden van zonne-energie en de SDE+ subsidie vrijblijvend in kaart te laten brengen,” aldus Anne ten Brummelhuis, projectleider Taskforce Zonne-energie.

Inloopmiddagen Ondernemershuis Apeldoorn

Om de stap naar advies zo laagdrempelig mogelijk te maken, houdt Taskforce Zonne-energie in september een aantal vrijblijvende inloopmiddagen. Tijdens deze middagen is een medewerker van de Taskforce aanwezig om vragen te beantwoorden van bedrijven en instellingen omtrent een SDE+ aanvraag. Ook kunnen ze inzicht krijgen in de mogelijkheden voor zonne-energie, specifiek voor hun situatie.

De inloopmiddagen worden gehouden in het Ondernemershuis in Apeldoorn, van 13.00 -17.00 op de volgende data:

  • Donderdag 12 september
  • Dinsdag 17 september
  • Maandag 23 september

Aangeraden wordt om een recente elektriciteitsfactuur mee te nemen.

Bent u niet in de gelegenheid om naar één van de inloopmiddagen te komen, en wilt u meer weten over de SDE+ subsidie of zonne-energie, neem dan contact op met Taskforce Zonne-energie of kijk op de website voor meer informatie over de SDE+ subsidie.

Lees ook