Bereikbaarheid

Meer fietsers tussen Apeldoorn en Deventer na verbetering fietsroute

Meer fietsers gaan over de fietsroute ‘F344’ tussen Apeldoorn, Twello en Deventer. Het gebruik van de F344 is toegenomen met 18 tot 47 procent ten opzichte van 2016. Dat concludeert de Cleantech Regio op basis van fietstellingen die zijn uitgevoerd door de Provincie Gelderland. In 2017 en 2018 is de fietsroute op verschillende plaatsen verbeterd.

De nieuwe hellingbanen bij Twello en geslaagde stimuleringscampagnes dragen zeker bij aan de stijging. Duidelijk is dat de spoorbrug het drukste punt is op de fietsroute. Hier passeren dagelijks 3680 fietsers.

Twello en Apeldoorn
Ook op de fietspaden in Twello en op de Veenhuizerweg in Apeldoorn valt een groei op te merken. In Twello is sprake van 29% groei. Fietsers van en naar Deventer fietsen nu langs de provinciale weg. Fietsers die via de spoorbrug de stad wilden bereiken, gebruikten voor de verbetering nog de trap of een slijtpaadje om het hoogteverschil naar de fietsbrug te overwinnen. Bij de entree van Apeldoorn aan de Veenhuizerweg is een groei van 19% gemeten. Hier is de route door de wijk Osseveld verbeterd.

Lees meer

Bron: Slim en schoon reizen

Lees ook