Vestigen

Gemeentewerf Apeldoorn Noord geopend

15-04-2019
De gemeentewerf Apeldoorn Noord is op maandag 15 april officieel in gebruik genomen. Vanaf deze locatie verricht de gemeente al haar werkzaamheden voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Apeldoorn Noord. Deze nieuwe uitvalsbasis vervangt de huidige locaties aan de Vlijtseweg.

Wethouder Wim Willems verrichtte met trots de opening van de nieuwe werf: “Het is een prachtig duurzaam en functioneel gebouw. Een mooie nieuwe uitvalsbasis voor onze collega’s, en een goede impuls voor de Kanaal Zone.”

In het ontwerp vormen duurzaamheid en functionaliteit de rode draad. Naast het opwekken van zonne-energie, is ingezet op zoveel mogelijk energiebesparing. Het zonnedak voorziet in de eigen stroombehoefte van de werf en het materieel zoals elektrische bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Daarnaast leveren de zonnepanelen energie voor andere gebouwen. Twee markante zoutsilo’s zorgen voor de zoutvoorziening bij gladheid.

Lokale aanbesteding
De gemeentewerf Apeldoorn Noord is grotendeels een Apeldoorns product. In het bouwteam namen naast de ontwerpende partijen ook de aannemers deel:

  • Bouwkundige werken door: Aannemingsbedrijf Draisma BV (Apeldoorn)
  • Installatietechniek door: Linthorst Techniek (Apeldoorn)
  • Civieltechnische werken (terreininrichting) door: NTP Infra (Hattem)
  • Silo bouw door: Aebi Schmidt (Holten)

Met deze partijen is constructief samengewerkt aan een optimale uitwerking van het ontwerp, waarbij functionaliteit en duurzaamheid de rode draad vormden.

Op zaterdag 15 juni, tijdens de Dag van de Bouw, wordt de werf opengesteld alle geïnteresseerden die een kijkje willen nemen.

Wilt u meer weten over lokaal aanbesteden, lees hier meer

Lees ook