Vestigen

Help, de grond is bijna op!

Apeldoorn is in trek. Ondernemers staan in de rij om een plekje te bemachtigen voor hun bedrijf. Maar met nog slechts 6,5 beschikbare hectare is de ruimte schaars. De gemeente Apeldoorn stroopt de mouwen op voor oplossingen, zoals de Ecofactorij 2.

 

Ecofactorij 2 in de maak

Vooral de behoefte aan grootschalig onderdak voor productie en logistiek zit in de lift. Door de ideale ligging aan de A1 en A28 is Apeldoorn hét knooppunt in de Cleantech regio (Midden- en Oost Nederland). Dat maakt de stad gewild als vestigingsplek, net als de prettige woonkwaliteit en de grote vijver met potentiële werknemers. Wethouder Jeroen Joon onderstreept dan ook de noodzaak om vaart te maken met Ecofactorij2. Dit nieuwe bedrijventerrein, oostelijk van knooppunt Beekbergen, levert 35 hectare grond op.

 

Vaart erachter

“Wat ons betreft gaan de eerste vierkante meters van de Ecofactorij 2 direct in de verkoop. Maar er loopt nog een haalbaarheidsonderzoek en eerst moeten de omliggende gemeenten groen licht geven. Daarna gaan we in gesprek met de provincie Gelderland”, zegt Joon over het tijdpad. “We kunnen er overigens extra vaart achter zetten, want we hebben als gemeente in dit gebied veel grond.” Verwacht wordt dat de ruimte op Ecofactorij 2 razendsnel is vergeven. “Daarom nemen we ook bestaande bedrijventerreinen onder de loep. Zonodig krijgen ze een opknapbeurt en komt er zo ook weer nieuwe ruimte vrij.”

Lees ook